dimecres, 30 d’abril del 2014

LA MEVA RELACIÓ AMB L'INSTITUT

JULIÁN PÉREZ 2ESO C
El primer dia que vaig entrar a l'institut tenia molta vergonya perquè era el més petit i tenia por de que es fiquessin amb mi per els comentaris que fèia la gent. Però poc a poc m'he anat acostumant a la gent i m'he integrat bastant bé amb els companys i companyes que no coneixia d’altres escoles.
El primer curs vaig conèixer nous professors, les noves regles pròpies de l'institut i em vaig començar a acostumar als exàmens i als diferents nivells, i a la quantitat de deures que posaven en relació amb els de Primària. El primer curs em va anar bastant bé, però segon és bastant més difícil i m’està anant una mica malament. Crec que he canviat bastant l'actitud, que he empitjorat, però he decidit que canviaré i vull millorar bastant.  

 

LA RELACIÓ AMB L’INSTITUT

BLANCA DOTTI 2ESOC
Abans d’entrar a l'institut em pensava que tot era diferent,
que els professors passarien de tot i els alumnes serien molt mala influència i hi haurian molts robatoris, amenaces… però quan vaig entrar vaig veure que estava molt bé i que res del que em pensava no passava. Em sembla molt bé l'organització d’aquest centre, sobretot com estan organitzats els grups X,Y,Z i GR, ja que si no fos per això em sembla que ho suspendria tot.
No me n'aniré del centre perquè estic molt contenta amb l'institut vacarisses.

ELS VALORS DE L’ESPORT

ELISABET SAGARRA 2ESOC

En aquesta revista us parlaré sobre els valors de l’esport.
Un equip no pot ser un grup sense tenir alguns d’aquests valors:
El respecte és fonamental ja que no es pot jugar sense aquest, per exemple, les decisions que pren l’àrbitre respecte una falta.
El sacrifici és privar-se d’alguna cosa que t’agrada molt, com ara saltar-se la comunió dels teus fills o alguna altra cosa important.
Respecte al treball en equip es pot dir que el grup no podria funcionar ja que si un vol passar la pilota i no hi ha ningú al voltant, vol dir que els altres van a la seva “bola”.
I per acabar el compromís és responsabilitzar-se a fer una cosa, com ara comprometre's a anar a la tintoreria a buscar l’equipació de l’equip, i no anar-hi.
En resum els valors de l’esport són molt importants.

VALORS A L’ESPORT

Ana Ruiz 2ESO C
L’ESFORÇ: Per mi l’esforç és que si treballes de manera regular cada dia  et podràs superar més.

AUTOCONFIANÇA: Tenir autoconfiança és clau per practicar esports, sempre has de confiar en tu mateix si vols tenir èxit.

SUPERACIÓ DE FRUSTRACIONS: No has de pensar que fracassaràs, has de tenir la suficient confiança com per fer-li front a la frustració.

RESPECTE: El respecte és clau si practiques esports amb equip, sempre s’ha de tenir en compte.

TREBALL EN EQUIP: Ajudar-se uns als altres, respectar-se mútuament i estar pendents del joc.

EQUILIBRI: Fa que les persones mai caiguin i dóna seguretat a l'individu.

dimarts, 29 d’abril del 2014

“LA INTELIGENCIA ES NUESTRO MAYOR RECURSO”


Elisabet Sagarra 2n C

José Antonio Marina és un home que s'ha dedicat molts anys a investigar sobre la intel·ligència i els mecanismes de la creativitat humana. A ell li sembla que la intel·ligència pràctica és superior a la teòrica, perquè és capaç de pensar possibilitats i després realitzar-les. L'autor del vídeo s'ha embarcat en múltiples projectes educatius, socials i empresarials. Va ser el nét del filòsof, Juan Marina Muñoz. En José Antonio Marina va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid.
En el vídeo es parla sobre la intel·ligència, amb un exemple:
Un noi que treia molt bones notes, en arribar a 2n de Batxillerat va adonar-se que estava perdent el temps i que la diversió estava al carrer. Era el “jefe” d’una “pandilla” d’un poble i controlava els amics que anaven amb ells perquè eren una mica “tontos”. Va deixar els estudis i als 21 anys estava a la presó. Segons ell aquell noi era intel·ligent en teoria però “tonto” en resoldre problemes a la vida quotidiana.
Penso que té tota la raó perquè de què serveix estudiar si després no saps aplicar aquesta informació.

 
ROGER PIZA 2ESOC
 
Vam veure un vídeo d’uns 4 minuts on Josep Antoni Marina parla sobre la inteligència. Segons ell, la intel·ligència és un gran recurs que tenim tots (és el recurs que ens permetria resoldre els problemes del dia a dia), no només els problemes de l’escola si no que també els problemes de fora al “carrer”.
En el món hi ha molta gent intel·ligent però tothom sap utilitzar-ho?, es pregunta ell per a continuació explicar-nos el breu cas d'un noi de segon de batxillerat. Aquest noi era brillant amb unes notes de notable a excel·lent, però va utilizar la seva intel·ligència de forma errònia. L'alumne es pensava que era un “crack” i que podia triunfar a la vida i guanyar diners sense acabar d'estudiar. Va deixar els estudis i liderava una pandilla amb altres coneguts no gaire intel·ligents. Va traficar amb drogues i va saber convèncer als seus colegues perquè treballessin per ell, però amb només 21 anys va entrar a la presó. Aquest és el cas de no saber utilitzar bé la intel·ligència que tenim.
Resumint, el missatge que ens vol transmetre Marina és el de no utilitzar malament la nostra intel·ligència sinó volem patir les conseqüències.