divendres, 7 de febrer de 2014

ELS TAPS SOLIDARIS I LA MALALTIA DE DUCHHENNE


http://4.bp.blogspot.com/-JOp4roOUI48/TzowHWs-VMI/AAAAAAAAAIY/3B91LS9Ba8c/s1600/DSCI0896.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-PFZ0wsdnNpI/T2or094eJsI/AAAAAAAABlo/JtaXtb7z0gs/s268/BANNERtaps.jpg 

Molts i moltes ens hem plantejat perquè gent cercana a nosaltres es dediquen a reciclar taps. És potser un negoci? o què hi ha a darrera? Escoles, instituts i associacions, es mobilitzen fent recollida de taps i ara veurem quin és l'objectiu de tot aquest moviment.

MARLENYS LOPEZ 2ESOB i l'Editorial
La recollida de taps de plàstic és una iniciativa solidària per recollir fonts pels malalts de Duchenne.

Però què és la malaltia de Duchenne?. Duchenne és una miopatia d'herència lligada en el sexe que es caracteritza per una ràpida progressió de degeneració muscular que porta a una pèrdua de la capacitat de caminar i més tard a la mort. Afecta amb un de cada 3.500 homes barons, i les dones no el pateixen en general.
La vida d'aquests malalts té moltes limitacions i mancances físiques, estrès i desesperació davant el que provoca la distròfia muscular. La innocència dels infants que no podran mai corre o caminar com la resta...


És un camí molt llarg el que recorren els malalts i els seus familiars, amb una despesa econòmica molt gran. Per això es van decidir a recollir taps de plàstic. La logística per emmagatzemar i el transport fins a la planta de reciclatge no és fàcil perquè es necessiten recursos (local, transport) i voluntaris. Hem de pensar que moltes d'aquestes famílies ocupen espais físics a casa i  han de demanar ajuda a Creu Roja o d'altres associacions per poder fer tots els tràmits fins a la venda dels taps.
L'objectiu: guanya diners, per comprar els materials que necessiten aquest nois/es per sobreviure. Són moltes coses al llarg de la seva vida i molt cares.
Per tant, els familiars necessiten la nostre ajuda, així que ja saps... a fer recollida solidària de taps. 
Assabentat on pots col·laborar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada