dimarts, 29 d’abril de 2014

“LA INTELIGENCIA ES NUESTRO MAYOR RECURSO”


Elisabet Sagarra 2n C

José Antonio Marina és un home que s'ha dedicat molts anys a investigar sobre la intel·ligència i els mecanismes de la creativitat humana. A ell li sembla que la intel·ligència pràctica és superior a la teòrica, perquè és capaç de pensar possibilitats i després realitzar-les. L'autor del vídeo s'ha embarcat en múltiples projectes educatius, socials i empresarials. Va ser el nét del filòsof, Juan Marina Muñoz. En José Antonio Marina va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid.
En el vídeo es parla sobre la intel·ligència, amb un exemple:
Un noi que treia molt bones notes, en arribar a 2n de Batxillerat va adonar-se que estava perdent el temps i que la diversió estava al carrer. Era el “jefe” d’una “pandilla” d’un poble i controlava els amics que anaven amb ells perquè eren una mica “tontos”. Va deixar els estudis i als 21 anys estava a la presó. Segons ell aquell noi era intel·ligent en teoria però “tonto” en resoldre problemes a la vida quotidiana.
Penso que té tota la raó perquè de què serveix estudiar si després no saps aplicar aquesta informació.

 
ROGER PIZA 2ESOC
 
Vam veure un vídeo d’uns 4 minuts on Josep Antoni Marina parla sobre la inteligència. Segons ell, la intel·ligència és un gran recurs que tenim tots (és el recurs que ens permetria resoldre els problemes del dia a dia), no només els problemes de l’escola si no que també els problemes de fora al “carrer”.
En el món hi ha molta gent intel·ligent però tothom sap utilitzar-ho?, es pregunta ell per a continuació explicar-nos el breu cas d'un noi de segon de batxillerat. Aquest noi era brillant amb unes notes de notable a excel·lent, però va utilizar la seva intel·ligència de forma errònia. L'alumne es pensava que era un “crack” i que podia triunfar a la vida i guanyar diners sense acabar d'estudiar. Va deixar els estudis i liderava una pandilla amb altres coneguts no gaire intel·ligents. Va traficar amb drogues i va saber convèncer als seus colegues perquè treballessin per ell, però amb només 21 anys va entrar a la presó. Aquest és el cas de no saber utilitzar bé la intel·ligència que tenim.
Resumint, el missatge que ens vol transmetre Marina és el de no utilitzar malament la nostra intel·ligència sinó volem patir les conseqüències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada